HomeCursussenInloggenContact zaterdag 1 november 2014 
 Home
• Cursussen
• Inloggen
• Contact


     

Algemene cursussen assistenten

Astma en COPD
Teamcursus
Deze cursus geeft u inzicht in de achtergronden en klachten van astma en COPD. Tevens wordt ingegaan op het beleid, zowel niet-medicamenteus als medicamenteus, bij de behandeling van astma en COPD.

Taakverantwoordelijke assistent cursus
Deze cursus gaat dieper in op de achtergronden van astma en COPD. U leert o.a. over longfunctie-onderzoek, zelfmanagement bij astma en COPD, en de controle van comedicatie en therapietrouw.
Astma/COPD en medicatie
Teamcursus
Deze cursus geeft u inzicht in de achtergronden van de bij astma en COPD gebruikte medicatie.
Depressie
Teamcursus
Deze cursus geeft u inzicht in de achtergronden en behandeling van depressie.
Eerste en tweede uitgifte en prestatiebekostiging
Teamcursus
Deze cursus behandelt alle aspecten van de eerste en tweede uitgifte en overige herhalingen.
Hartvaatziekten
Teamcursus
Deze cursus geeft u inzicht in de behandeling van twee belangrijke risicofactoren voor hartvaatziekten, namelijk hypertensie (verhoogde bloeddruk) en verhoogd cholesterol.

Taakverantwoordelijke assistent cursus
Deze cursus gaat dieper in op de achtergronden van de hartvaattest.
Incontinentie
Taakverantwoordelijke assistent cursus
Deze cursus geeft u inzicht in de belangrijkste aspecten van incontinentie en de behandeling van incontinentieklachten.
Reuma
Teamcursus
Deze cursus geeft u inzicht in de behandeling van reuamtoÔde artritis en artrose.

Taakverantwoordelijke assistent cursus
Deze cursus gaat dieper in op de achtergronden van reuma en atrose.
Service Apotheek zorgmodule
Teamcursus
In deze cursus zullen wij ingaan op alle aspecten van therapietrouw, het benaderen van de cliŽnt en het gebruiken van de Service Apotheek Zorgmodule.
Zelfzorg Huidaandoeningen
Teamcursus
Deze cursus geeft u inzicht in de oorzaken en klachten van diverse huidaandoeningen. Ook leert u met behulp van de WWHAM-vragen wanneer u moet doorverwijzen en welke (niet-)medicamenteuze adviezen u kunt geven.
Zelfzorg Parasieten
Teamcursus
Deze cursus geeft u inzicht in de oorzaken en klachten op het gebied van hoofdluis, teken, wormen en wespen. Ook leert u met behulp van de WWHAM-vragen wanneer u moet doorverwijzen en welke (niet-)medicamenteuze adviezen u kunt geven.
Zelfzorg Pijn
Teamcursus
Deze cursus geeft u inzicht in de oorzaken en klachten op het gebied van verschillende pijnklachten. Ook leert u met behulp van de WWHAM-vragen wanneer u moet doorverwijzen en welke (niet-)medicamenteuze adviezen u kunt geven.
Zelfzorg Spijsverteringskanaal
Teamcursus
Deze cursus geeft u inzicht in de oorzaken en klachten op het gebied van het spijsverteringskanaal. Ook leert u met behulp van de WWHAM-vragen wanneer u moet doorverwijzen en welke (niet-)medicamenteuze adviezen u kunt geven.
Zelfzorg Verkoudheid en griep
Teamcursus
Deze cursus geeft u inzicht in de oorzaken en klachten op het gebied van verkoudheid en griep. Ook leert u met behulp van de WWHAM-vragen wanneer u moet doorverwijzen en welke (niet-)medicamenteuze adviezen u kunt geven.
Zelfzorg Overig
Teamcursus
Deze cursus geeft u inzicht in de oorzaken en klachten op het gebied van verschillende onderwerpen als allergische rhinitis, reisziekte, stoppen met roken en vaginale schimmelinfecties. Ook leert u met behulp van de WWHAM-vragen wanneer u moet doorverwijzen en welke (niet-)medicamenteuze adviezen u kunt geven.
Nieren en geneesmiddelen
Teamcursus
Deze cursus is ontwikkeld voor apothekersassistenten en heeft als doel je meer inzicht te geven in de effecten die geneesmiddelen kunnen hebben op de nieren, maar ook welke effecten geneesmiddelen kunnen hebben wanneer de nierfunctie niet optimaal is.